nedjelja, 18. studenoga 2018.

Valentina Tereshova

Valentina Tereshova
Rođena je u Rusiji. Ima 81 godinu. Odrasla je  siromaštvu, a školu nije pohađala sve do 10 godine zbog poslijedica rata. Nakon završetka škole, zapošljava se u tvornici automobilskih guma, a kasnije u prodavaonici pamuka. Uz posao bila je alektivna članica aerokluba, ljubav prema svemirskom pogramu i želji za sudjelovanjem apočinje s priremama za svemirski let.Nakon silnih treinga, dodjeljen joj je čin poučnice. 16.6.1963.svemirskim brodom Voslok6 lansirana je u svemir. Postala je prva žena u svemiru, a priznanje su joj odali Engleska kraljica ElizabetaII i sovjetski premijer Nikita Hruščav. njenim imenom naznvan je krater na mjesecu. I još uvijek je živa.

PELE

Pravo ime mu je Edson Arantes do Nascimento. Rođen je u Brazilu . Ima 78 godina. Odrastao u siromašnoj četvrti tj-favele.Nasliedio je od oca ljubav prema nogometu. koji je bio i sam nogomeaš.
S 16. godina upao je u prvu momčad gdje je zabijao golove. S 17.godina bio je najmlađi svjetski prvak u nogometu. U karijeri je postogao više os 1.200 golova. Nastupio je na Svjetskom prvenstvu 1958. godine u Švedskoj. Tada je imao 17. godina.

Širin Ebadi

SHIRIN EBADI
Rođena je u Iranu , Hamadanu. ima 71 godinu. Slijdi očeve te se školuje za odvjetnika. završila je pravni fakultet te doktorirala. Tijekom godina rada vidjela je brojne lučajeve koji nepošteno postupaju prema ženama i djeci. Posvetila se prmjeni takvih zakona i time pomogla mnogoj djeci.Borila se za ljudska prava , ujedno i osnivač Centra za ljudska prava. Prva je Iranka koje je dobila Nobelovu nagradu. Radi političkih pritisaka napušta Iran. Živi u Londonu.

Bono Vox

BONO VOX

Pravo ime mu je Paul David Hewson. Rođen je u Irskoj, Dablinu. Ima 58 godina.Kao četrnaestogodišnjaka gubi majku. Nakon školovanja prijavljuje se na audiciju za bubnjara Larrya Mullera koji je htio osnovati bend. Kako je bio loš gitarist , pokušao je okušati sreću s pjevanjem.
Vođa je Irske pop-grupe U2(ime grupe) koja je dugo bila na svjetskim top listama. od 1984. godine aktivno je ukljućen u humanitarni rad. Nominiran je 3 puta za Nobelovu nagradu. Bono je primio niz odličja za stalni i humanitarni rad.

ponedjeljak, 12. studenoga 2018.

Top lista glazbe

Moje najdraže pjesme :
SAD - XxtentacionxX
ONA-e - Jala Brat , Buba Corneli
Limun - Rasta

MEL GIBSON

Mel Gibson je autor i glomac u mnogim filmovima. Rodio se 3 sijećnja 1956. godine.U Peekskillu u New York-u.roditelji su ga odveli u  Sydney,Australia, kada je imao 12 godina. Tamo je studirao dramu. NJegova prva uloga je bila Max Roctansky.Neki od njegovih filmova su :Mad Max , Mad Max 2 i Mad Max Furry road.Sada ima 62 godine i ima veliku bradu.